miercuri, mai 15, 2013

Teatru şi tradiţie la Muzeul Satului- Zilele Facultăţii de Arte



   
            Aşa cum primăvara ce „stă să plece”, prevesteşte vara şi ne-o dă în primire într-o manieră mai mult decât arzător de calduros, aşa şi colegii de la Facultatea de Arte, Universitatea Hyperion ne aduc un spectacol nemaipomenit în cinstea serbării zilelor facultăţii, în parteneriat cu Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”. Evenimenul organizat de lect. Univ. dr. Beatrice Comănescu, lect.univ.dr. Mihaela Triboi, conf. univ.dr. Vlad Leu, Florin Toader şi directorul de imagine Elena Spânulescu au dorit ca pe data de 26 şi 27 aprilie, studenţii de anul I, II, III şi master, să arate tot ce au mai bun în ei şi anume, talentul.


        Întregul spectacol ce s-a desfăşurat în incinta muzeului, a fost împărţit în mai multe momente: sesiuni de comunicări ştiinţifice, proiecţii de filme studenţeşti, spectacole de teatru, expoziţie de fotografie dar şi momente de improvizaţie. Deschiderea a avut loc la ora 10:00 în sala Victor Ion Popa cu proiecţiile de filme, după care activitatea s-a mutat pe scena Dumitru, o scenă care etala măiestria studenţilor în piese de teatru, semnate  M. Sebastian, Caragiale, Bach şi Shakespeare. Coordonaţi de profesorii lor, aceştia au încântat publicul pe scena muzeului, fiecare piesă având durata între 15-45 de minute.

      „Lumea lui Shakespeare”şi „Fuga” de Bach au fost nişte spectacole de statui vivante ce au tăiat orice răsuflare a spectatorilor prin precizia mişcărilor şi costumele cu „iz” antic dar boem.
Talentul şi capacitatea de concentrare in condiţiile incomode din cauza soarelui, s-a arătat cu desăvârşire, neîmpiedicându-i pe studenţi să joace în tălpile goale pe scena fierbinte. Nici spectatorii  nu păreau deranjaţi de căldură în plimbările prin Muzeul Satului, tradiţionalismul plutind în aer, ei fiind tot mai încântaţi de spectacole în prag de sărbători pascale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu